Wonen in Stadskanaal

Opfunda beoordeeld met: 9,5

Direct een verkoop informatiegesprek aanvragen

Aanvragen

Twijfel jij of Stadskanaal dé woonplek voor jou is? Op deze pagina zetten wij alle voordelen, bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor jou op een rijtje. Zo weet jij na het lezen of jij je pijlen kan richten op een leuk huis in Stadskanaal.

Eén van de grootste plaatsen in de provincie Groningen

Stadskanaal is een woonplaats in de gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen. Het dorp telt in 2021 18.985 inwoners, waardoor het behoort tot één van de grootste plaatsen in de provincie! Door het aantal inwoners, het centrum en de grootte van de woonplaats lijkt het bijna wel een stad, maar officieel heeft Stadskanaal geen stadsrechten.

Het altijd gezellige centrum

Laten we maar gelijk doorgaan met het centrum, want in het centrum van Stadskanaal kom je echt niets te kort. Een dagje vertoeven in het centrum is dan ook geen straf. Even shoppen in het ruime aanbod aan winkels, zoals de Action, de Blokker, de C&A, de Hema en nog veel meer. Vervolgens is het tijd om bij te komen op één van de vele gezellige terrasjes die Stadskanaal te bieden heeft. Geen zin om te koken? Geen probleem! Genoeg plek om uit eten te gaan, of laat jouw favoriete gerecht lekker thuisbezorgen. Goh, wat is het heerlijk om in zo’n groot dorp te wonen!

Diensten in Stadskanaal

Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen in regio Stadskanaal.

Verkopen

Het verkopen van je huis is een spannende stap. Het einddoel is duidelijk: je wilt je woning verkopen tegen de beste prijs én voorwaarden. Geert van Wattum kent de weg en helpt je bij het complete verkoopproces.

Aankopen

Als aankoopmakelaar zijn wij uitsluitend bezig met mensen die een woning willen aankopen. Samen met jou doorlopen we het gehele traject: van het in kaart brengen van de woonwensen en mogelijkheden, het onderhandelen tot het ondertekenen bij de notaris.

Stadskanaal in beweging

Ben jij een echte sportieveling en woon je het liefst op een plek waar genoeg sportgelegenheid is? Dan is Stadskanaal echt wat voor jou! Met wel meer dan 7 sportscholen is er een ruime keuze in de juiste sportschool voor jou. Ben je meer van de teamsporten? Dan kun je terecht bij een atletiekvereniging, meerdere voetbalverenigingen, een korfbalvereniging, een volleybalvereniging, een karatevereniging en ga zo maar door. Er zijn genoeg opties om lekker sportief bezig te kunnen zijn!

Sporten in Stadskanaal Van Wattum

Wonen met kinderen in Stadskanaal

Scholen
Stadskanaal beschikt over verschillende basisscholen, zowel openbare scholen als christelijke scholen. Ook kan jouw kind terecht bij een rooms-katholieke basisschool óf bij scholen die speciaal onderwijs aanbieden.
Middelbaar Onderwijs
Zijn de kinderen al wat ouder en toe aan de middelbare school? Geen enkel probleem. Er is een goede OV-verbinding tussen Groningen en Stadskanaal, maar ook Stadskanaal zelf heeft een middelbare school.
Opvang
Er zijn genoeg kinderopvang mogelijkheden. In Stadskanaal vind je verschillende kinderopvangen en BSO’s, waardoor je altijd weet dat jouw kind in goede handen is als jij aan het werk bent.

De natuur in Stadskanaal

Ook voor de natuurliefhebbers is Stadskanaal een prachtige plek. Je kan heerlijk wandelen door het Julianapark, een goed onderhouden park in Stadskanaal. Of fiets of wandel door de Vloeivelden, een natuurgebied langs het water. Ook zijn er diverse wandelroutes rondom Stadskanaal. Genoeg mogelijkheden om de natuur op te zoeken!


Hebben wij jouw keuze om naar Stadskanaal te verhuizen wat makkelijker kunnen maken? Bekijk dan snel ons aanbod! Je mag ons ook altijd bellen of mailen voor meer informatie over het verkopen of aankopen van een woning óf over het dorp Stadskanaal en de omliggende omgeving.

Aanbod in Stadskanaal

Bekijk hier welke woningen wij momenteel te koop hebben staan in Stadskanaal. Benieuwd naar ons complete aanbod? Klik dan op de button om ons complete aanbod te bekijken.

Droomhuis in Stadskanaal nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Van Wattum Makelaardij
Saaksumborg 9
9502 WT Stadskanaal

Back to top

Wat is jouw huis waard?

Geert vertelt het je!

Gratis waardebepaling